Lag en fortelling

 

Foto: Handikapforbundet

 

På bildene over ser du Jafeti, 11 år. Han ble påkjørt av en ambulanse da han var på vei til skolen da han var ni år og måtte amputere beinet. Jafeti går på skolen, noe som langt fra er vanlig for barn med funksjonsnedsettelser i Malawi. Mindre enn ti prosent av barn med funksjonsnedsettelser får gå på skolen i utviklingsland. Det er mange praktiske utfordringer som for eksempel manglende ramper, smale døråpninger og lite teknisk utstyr som gjør det vanskelig å komme seg inn og rundt på skolen. I tillegg er det lite kunnskap, fordommer og politisk uvilje som holder ungdommen utenfor.

Lat som du er Jafetis søster eller bror og skriv et brev til utdanningsmyndighetene i Malawi og fortell hvordan familien fikk Jafeti inn på skolen og hvorfor det er så viktig for han og andre barn med funksjonsnedsettelser å bli inkludert i utdanningssystemet. 

dokumentsok

E-biblioteket

E-biblioteket inneholder over 2000 lenker til temasider, dokumenter og nettsteder. De fleste av disse er på norsk. Her finner du artikler fra blant annet NUPI sitt Hvor hender det og Bistandsaktuelt, samt temasider og digitale publikasjoner fra Norad, Redd Barna, Flyktninghjelpen, UD og mange andre norske nord-sør aktører.

 

globus

Ressurssamling

Vi har samlet foredrag, undervisningsmateriell, verktøy, litteratur osv, som vi tenker kan være nyttige.

Sjekk ut ressurssamlingen →