Nye opplegg

Global Skole er et gratis supplement til undervisning i blant annet samfunnsfagene, RLE, naturfag, endel valgfag på videregående, samt språkfagene. Global Skole tar ikke sikte på å dekke hele pensum innenfor fagene, men håper å bidra med gode undervisningsopplegg knyttet til de mest relevante kompetansemålene.

Her finner du de nyeste oppleggene:

Spire: Framtidens klimahelter - Utdanning for bærekraftig utvikling

Undervisningsopplegget fra Spire har fokus på klimaendringer, en av de store utfordringene innenfor bærekraftig utvikling. Målet med undervisningsopplegget er å skape kunnskap, engasjement og tro på egen evne til å påvirke.

Plan: Likeverd og diskriminering av jenter

Undervisningsopplegget ser på sammenhengen mellom kjønnsstereotyper, likestilling og diskriminering av jenter globalt. Materiellet inneholder blant annet et oppgavehefte og lærerguide, en Kahoot og en liten film. Undervisningsopplegget fra Plan er laget for 8. - 10. trinn og vgs.

Foto: Plan international

Penelope sin kamp for miljøet

På Aftenposten JR finner du webserien Penelope, om miljøagenten Penelope som aksjonerer for en bærekraftig utvikling. Filmen er laget i samarbeid med blant annet ForUM. På Global skole er det undervisningsoppgaver og en Kahoot knyttet til filmen.

Mission impact

Forum for utvikling og miljø står bak en filmserie om våpenhandel, skatteparadiser og plast. På Global skole finner du oppgaver knyttet til filmene i fagene naturfag og samfunnsfag.

Operasjon Dagsverk: Ressurser i Kongo

Denne oppgaven vil gi en større forståelse for urettferdighetene i verden, med spesielt fokus på DR Kongo. Undervisningsopplegg for VGS og ungdomsskole fra Operasjon Dagsverk.

Internasjonal handel og bærekraftig utvikling

Fairtrade Norge har utviklet et undervisnings-opplegg som gir kunnskap om rettferdig handel. Opplegget er tilrettelagt for VGS og dekker kompetansemål innenfor både samfunnsøkonomi, naturfag, geografi, samfunnsfag og politikk.

Å jobbe på en te-plantasje

Et undervisningsopplegg for 5.-7.trinn utviklet av Hei Verden som inneholder film og matteoppgaver. Tema er urettferdig handel, og vi skal bli kjent med noen damer som jobber på en te-plantasje i Bangladesh.