Nye opplegg

Global Skole er et gratis supplement til undervisning i blant annet samfunnsfagene, RLE, naturfag, endel valgfag på videregående, samt språkfagene. Global Skole tar ikke sikte på å dekke hele pensum innenfor fagene, men håper å bidra med gode undervisningsopplegg knyttet til de mest relevante kompetansemålene.

Her finner du de nyeste oppleggene:

Redd Barna: ikke-diskriminering

Besøk Det magiske klasserommet med 15 korte filmer og mange quizer, bildeserier og spill. Om diskriminering ute i verden, på skolen, på fritida, på internett og i hjernen.

Plan: Vold mot barn og unge

Et undervisningsopplegg med bakgrunnsinformasjon, filmer og oppgaver. I tillegg til å lære om vold mot barn og unge, kan dere samle inn penger til Planprosjektet "Stans vold mot barn".

Foto: Plan international

Hei Verden: Religion i Laos

I Laos er det fleire ulike religionar, den aller største er buddhismen. I denne filmen besøker vi eit tempel og blir kjent med nokre av dei som bur der.Undervisningsopplegget inneheld også oppgåver og forslag til samtaler.

SKULE FOR ALLE - Å LEVE MED EI FUNKSJONSNEDSETJING

I verden i dag lever omtrent en milliard mennesker med nedsatt funksjonsevne, og over halvparten av barna med funksjonsnedsettelse som lever i utviklingsland får ikke gå på skole. I denne filmen møter vi Johanna som bor i Zambia, undervisningsopplegget fra Hei Verden inneholder også oppgaver.

Lightup: Traffickalt Grunnkurs

Et grunnkurs for ungdomskolen og videregående om menneskehandel og seksuell utnyttelse fra ungdomsorganisasjonen Lightup. Opplegget inneholder informasjonshefter med oppgaver og ett spill.

Falske nyheter og kildekritikk

Et undervisningsopplegg som knytter kildekritikk til oppgaveskriving, medborgerskap og demokrati. I lærerveiledningen er det vedlagt en nedlastbar presentasjon, og en Kahoot om kildekritikk og falske nyheter.

Spire: Framtidens klimahelter - Utdanning for bærekraftig utvikling

Undervisningsopplegget fra Spire har fokus på klimaendringer, en av de store utfordringene innenfor bærekraftig utvikling. Målet med undervisningsopplegget er å skape kunnskap, engasjement og tro på egen evne til å påvirke.

Plan: Likeverd og diskriminering av jenter

Undervisningsopplegget ser på sammenhengen mellom kjønnsstereotyper, likestilling og diskriminering av jenter globalt. Materiellet inneholder blant annet et oppgavehefte og lærerguide, en Kahoot og en liten film. Undervisningsopplegget fra Plan er laget for 8. - 10. trinn og vgs.

Foto: Plan international

Penelope: Et undervisningsopplegg om plast i havet og bærekraftig utvikling

På Aftenposten JR finner du webserien Penelope sin kamp for miljøet, om miljøagenten Penelope som aksjonerer for bærekraftig utvikling. Filmen er laget i samarbeid med blant annet ForUM. På Global skole er det undervisningsoppgaver og en Kahoot knyttet til filmen.

Mission impact

Forum for utvikling og miljø står bak en filmserie om våpenhandel, skatteparadiser og plast. På Global skole finner du oppgaver knyttet til filmene i fagene naturfag og samfunnsfag.