Foto: U.S. Department of State from United States [Public domain], via Wikimedia Commons

Bistand

Hva er bistand? Hvorfor får noen bistand? I dette opplegget problematiseres kommersialisering av bistand og hvordan vårt behov for å hjelpe ikke alltid har positive resultater. Men samtidig, burde vi ikke hjelpe, vi som har så mye? Opplegget er utviklet av Globalskole.no

Åpningsspørsmål
Hva er bistand? Hvem driver bistand? Hvem får bistand? Hvorfor får noen bistand?    

alt

 

  Hvordan bør bistand drives?
  
Les teksten om forsøket på å hjelpe Yir Yoront-folket med å gi dem ståløkser her.
  

   
Utviklingsland? Fattige land?
Hvilke begreper er det egentlig riktig å bruke når man snakker om bistand og økonomiske forskjeller mellom land? Industrialiserte land og utviklingsland? Rike og fattige land? Sør og Nord? Les mer på sidene til Store Norske Leksikon og på FN-sambandet sine sider.

 

 

SAIH (Studentene og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond) mener at det kan være på tide å tenke over hva slags bilde bistandsbransjen gir av Afrika og afrikaneres behov for hjelp. Les mer om SAIH her, og om Radi-Aid-kampanjen her.

 

 
Foto: U.S. Department of State from United States [Public domain], via Wikimedia Commons
dokumentsok

E-biblioteket

E-biblioteket inneholder over 2000 lenker til temasider, dokumenter og nettsteder. De fleste av disse er på norsk. Her finner du artikler fra blant annet NUPI sitt Hvor hender det og Bistandsaktuelt, samt temasider og digitale publikasjoner fra Norad, Redd Barna, Flyktninghjelpen, UD og mange andre norske nord-sør aktører.

 

globus

Ressurssamling

Vi har samlet foredrag, undervisningsmateriell, verktøy, litteratur osv, som vi tenker kan være nyttige.

Sjekk ut ressurssamlingen →